Fysiotherapie 2017-11-02T15:31:23+00:00

Fysiotherapie Nijmegen

Op de 1e verdieping van Sanadome vindt u Sanasport fysiotherapie. U bent van harte welkom om bij lichamelijke klachten een afspraak te maken voor een consult met onze fysiotherapeuten. Tijdens uw eerste afspraak wordt er een zo volledig mogelijk beeld van uw klachten opgesteld door een van onze fysiotherapeuten. Op basis daarvan stellen we samen met u een effectief behandelplan op.

Afspraak maken | mail ons
Afspraak maken | bel ons

Specialisaties

Sanasport fysiotherapie Nijmegen biedt naast reguliere fysiotherapie de volgende specialisaties:
• Hydrotherapie;
• Fibrotherapie;
• SFMA (Selective Functional Movement Assessment);

• Valpreventie training
Medical Taping;
• Endermologie;
• Sporten en bewegen met Reuma;
• Sporten en bewegen met COPD.
Meer informatie over deze specialisaties vindt u onderaan deze pagina.

Elke dinsdag en donderdag van 17:00 uur tot 18:00 uur is er de mogelijkheid tot gratis fysiotherapeutisch advies. Meer informatie

Multidisciplinair; een uniek samenwerkingsverband!

Sanadome biedt een een uniek samenwerkingsverband tussen sportartsen, fysiotherapeuten en fitnessinstructeurs. Alles onder 1 dak in Sanadome, met alle vrijheid om zelf te kiezen hoe u geholpen wenst te worden.
Sportartsen: Rob Vesters en Irene Hendriks
Fysiotherapie: Orlo van der Heijden, Dorien Arwert, Anjo Siemes en Jordi Braam.
Fitnessinstructeurs: Joost Joosten, Koen de Waal, Maaike van Meteren, Dominique Teunis, Jelte Arts & Loes Vos

Doorverwijzing huisarts niet nodig

De fysiotherapeuten zijn direct toegankelijk. Bij ons kunt u terecht voor een consult met of zonder verwijzing van huisarts of specialist. Behandelingen vinden plaats in een behandelkamer in Sanadome of in de sportzaal van Sanasport.

Fysiotherapie wordt voor mensen ouder dan 18 jaar beperkt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Op dit moment hebben wij contracten met bijna alle grote en kleine verzekeringsmaatschappijen. Een afspraak annuleren kan kosteloos tot 24 uur voor de behandeling, bij het niet nakomen van een afspraak zullen kosten in rekening worden gebracht. Kijk of uw verzekeringsmaatschappij erbij zit:

Fysiotherapie Sanasport specialisaties:

Fysiotherapie 2017-05-01T10:48:35+00:00

Bij onze fysiotherapeut kunt u terecht met vragen en klachten die te maken hebben met uw spieren, gewrichten en zenuwen. Daarnaast kunt u ook met pijnklachten, longproblemen, spanningsklachten, duizeligheidsproblematiek en problemen met de vochtregulatie bij de fysiotherapeut terecht.

Bij Sanasport zijn de fysiotherapeuten opgenomen in het BIG-register. Om kwaliteit te garanderen zijn wij ook ingeschreven in het Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie (CKR) van de beroepsorganisatie Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF).

Wij zijn direct toegankelijk dus u kunt bij ons terecht met of zonder uw verwijzing van huisarts of specialist. De behandeling zal plaats vinden in een van onze behandelkamers of in de sportzaal.

Meer informatie?
Tel: 024 – 359 74 00
Email: info@sanasport.nl

Medical Taping Concept (MTC) 2017-05-01T10:51:30+00:00

Medical taping, ook wel kinesiotaping genoemd, is een speciale vorm van tapen. In tegenstelling tot traditionele sporttape, is de kinesiotape elastisch. Deze unieke functie zorgt ervoor dat de tape voor verschillende doeleinden geschikt is. De belangrijkste punten staan hieronder beschreven.

– Verbetering van de bloedsomloop en afvoeren van afvalstoffen;
– Pijnbestrijding;
– Spieren: De tape kan, afhankelijk van hoe deze wordt aangebracht op de huid, spieren activeren of juist helpen ontspannen;
– Stabiliseren van gewrichten;
– Bindweefsel: verklevingen in het bindweefsel helpen verminderen;
– Verbeteren van sportprestaties.

Kinesiotaping kan een goede aanvulling zijn op een behandeling, maar is geen vervanger voor fysiotherapie of revalidatie.

SFMA (Selective Functional Movement Assessment) 2017-05-01T11:37:51+00:00

De SFMA is een gestructureerde manier van fysiotherapeutisch onderzoeken. Tijdens dit onderzoek wordt er met name op gelet hoe een bepaalde beweging wordt uitgevoerd. Indien een bepaald bewegingspatroon niet correct verloopt, wordt deze als “dysfunctioneel” gezien en gaat de fysiotherapeut uitzoeken waar het probleem ligt. Allereerst wordt de cliënt gevraagd een aantal bewegingen te maken.

Aan de hand van 7 vastgestelde beweegpatronen die de cliënt laat zien, zal de fysiotherapeut besluiten welke van de getoonde beweegpatronen verder onderzocht dient te worden. Er wordt gekeken naar de mobiliteit van een gewricht of andere lichaamsstructuren, maar ook naar de mogelijkheid om een beweging uit te voeren, dit wordt motor control genoemd. Als de fysiotherapeut een diagnose heeft gesteld, wordt samen met de cliënt gekeken naar de beste behandelmethoden.

Hydrotherapie 2017-05-01T11:02:38+00:00

Al ruim 15 jaar biedt Sanadome fysiotherapie met hydrotherapie als specialisatie. Bij hydrotherapie oefent men in warm thermaal water van 33°C). Door de opwaartse druk van het water neemt de spierbelasting af en kan men oefenen zonder dat spieren en gewrichten overbelast worden.

Voor wie is hydrotherapie geschikt?
Orthopedische, reumatische of neurologische patiënten komen voor deze behandeling in aanmerking. Hydrotherapie werkt ontspannend, spierversterkend, pijnverlagend, mobiliserend en helpt uw coördinatie en/of looppatroon verbeteren.

Endermologie 2017-05-01T11:29:20+00:00

Fibromyalgie, ook wel weke–delen reuma genoemd, is een reumatische aandoening. De pijn die deze vorm van reuma veroorzaakt is zware spierpijn in het hele lichaam. Deze pijn bevindt zich in spieren, pezen en spier- en gewrichtsaanhechtingen in het hele lichaam. Helaas zijn dit vaak niet de enige klachten. Een fibromyalgie patiënt heeft ook vaak last van:

– Slapeloosheid;
– Vermoeidheid;
– Depressiviteit;
– Hoofdpijn;
– Stijfheid;
– Concentratiestoornis;
– Darmklachten.

Een lichaam onder stress en pijn is in een staat van “vluchten” of “vechten”. Met andere woorden; het systeem reageert alsof er gevaar dreigt. Hierdoor is de ademhaling oppervlakkig, het hart maakt overuren en de reparatie en het herstel van het lichaam staat in de wachtstand.

Een massage brengt het lichaam tot rust en zorgt voor balans in het lichaam. Hierdoor wordt de ademhaling weer normaal, het hartritme daalt en stress en pijn in het lichaam verminderen. Een massage is effectief voor:

– Het versterken van lymfesysteem;
– Verlichting van spierkrampen;
– Verlagen van de bloeddruk;
– Opname van zuurstof in de spieren;
– Verbetering van het bewegingsapparaat;
– Vrijgeven van de natuurlijke pijnstiller – Endorfine.

Fibrotherapie 2017-05-01T11:38:33+00:00

Fibromyalgie, ook wel weke–delen reuma genoemd, is een reumatische aandoening. De pijn die deze vorm van reuma veroorzaakt is zware spierpijn in het hele lichaam. Deze pijn bevindt zich in spieren, pezen en spier- en gewrichtsaanhechtingen. Helaas zijn dit vaak niet de enige klachten. Een fibromyalgie patiënt heeft ook vaak last van:

– Slapeloosheid;
– Vermoeidheid;
– Depressiviteit;
– Hoofdpijn;
– Stijfheid;
– Concentratiestoornis;
– Darmklachten.

Een lichaam onder stress en pijn is in een staat van “vluchten” of “vechten”. Met andere woorden; het systeem reageert alsof er gevaar dreigt. Hierdoor is de ademhaling oppervlakkig, het hart maakt overuren en de reparatie en het herstel van het lichaam staat in de wachtstand.

Een massage brengt het lichaam tot rust en zorgt voor balans in het lichaam. Hierdoor wordt de ademhaling weer normaal, het hartritme daalt en stress en pijn in het lichaam verminderen. Een massage is effectief voor:

– Het versterken van lymfesysteem;
– Verlichting van spierspanning en spierkrampen;
– Verlagen van de bloeddruk;
– Opname van zuurstof in de spieren;
– Verbetering van het bewegingsapparaat;
– Vrijgeven van de natuurlijke pijnstiller – Endorfine.

Sporten en bewegen met reuma 2017-05-01T11:39:10+00:00

Mensen met reuma hebben vaak last van pijnlijke spieren en gewrichten. Verschillende vormen van beweging kunnen baat hebben bij de klachten die gepaard gaan met reuma. Bij Sanasport Health Club bieden wij een gedoseerd sportprogramma aan onder begeleiding van een fysiotherapeut, aangepast op uw klachten.

Het is een combinatie van oefeningen gericht op coördinatie, mobiliteit en kracht. Een deel van de oefeningen vindt plaats in onze sportzaal en een deel in het ons thermaal bad van 33°C. Het warme water werkt ontspannend op de spieren en zorgt ervoor dat u uw gewrichten onbelast en zonder pijn kunt bewegen.

U kunt voor zowel een individueel programma als voor een groepsprogramma bij ons terecht.

Sporten en bewegen met COPD 2017-05-01T11:39:51+00:00

COPD (Chronic Obstructive Pulmonary Disease) is een chronische longziekte. Dit houdt in dat de ziekte blijvend is. COPD is een verzamelnaam voor chronische bronchitis en longemfyseem.

Bij chronische bronchitis zijn de bronchiën steeds ontstoken. Bronchiën zijn de vertakkingen van de luchtpijp naar de longen. Door deze ontstoken bronchiën vindt er meer slijmproductie plaats in de longen dan normaal. Daarnaast maken de ontstekingen het slijmvlies dikker. Dit slijm maakt de doorstroom van lucht moeilijker waardoor het ademen lastiger gaat. Deze productie van slijm zorgt er ook voor dat COPD patiënten vaak moeten hoesten, wat weer voor benauwdheid zorgt.

Longemfyseem is tevens een chronische ziekte. Bij longemfyseem gaan er steeds meer longblaasjes kapot. Longblaasjes zorgen voor de uitwisseling van zuurstof en koolstofdioxide. Longblaasjes die kapot zijn kunnen niet meer hersteld worden. De opname van zuurstof wordt moeilijker zonder longblaasjes. Om deze reden zijn patiënten met longemfyseem erg benauwd.
Oorzaak COPD:

De meest voorkomende oorzaak voor COPD is roken. Roken of meeroken zorgt voor ernstige beschadiging van de longen waardoor longziekten gemakkelijker ontwikkeld kunnen worden. Naast roken zijn ook luchtvervuiling en schadelijke stoffen, zoals houtstoflijm en verfdampen een oorzaak voor het ontstaan van COPD. Daarnaast kan de erfelijke ziekte alpha-1 ook COPD veroorzaken, dit is een aangeboren ziekte waarbij het eiwit alpha-1, wat de longen beschermd, niet wordt aangemaakt of niet goed werkt. Ten slotte kunnen slecht behandelde astma, longontsteking en andere longziekten er ook voor zorgen dat COPD ontstaat.

Meer informatie?