Loading...
Hydrotherapie 2018-04-03T09:22:37+00:00

Hydrotherapie

Wist u dat in Sanadome al ruim 15 jaar hydrotherapie gegeven wordt door onze fysiotherapeuten? Bij hydrotherapie oefent men in warm thermaal water van 33°C. Door de opwaartse druk van het water neemt de spierbelasting af en kan men oefenen zonder dat spieren en gewrichten overbelast worden.

Fysiotherapie wordt vergoedt door de zorgverzekeraar! Wij zijn één van de weinige instanties in Nijmegen en omgeving waar hydrotherapie op deze schaal gegeven wordt. En in tegenstelling tot andere instanties waar u vaak lang moet wachten op een plekje, kunt u bij ons binnen een week terecht! Met of zonder verwijzing van een specialist.

Is hydrotherapie wat voor u?

• Na verschillende operaties. Knie, heup, enkel, schouder etc om de mobiliteit te verhogen.
• Bij uitval in delen van het lichaam. In het water bent u gewichtsloos en is meer beweging mogelijk dan tijdens reguliere oefentherapie.
• Reumatische aandoeningen. Het warme water zorgt voor een diepe ontspanning en pijndemping in de spieren en gewrichten.
• Revalidatie training. Looppatroon verbeteren naar lange tijd op krukken of in een rolstoel gezeten te hebben.
• Opbouw naar oefentherapie. In het warme Thermaalwater zijn oefeningen zwaar maar minder belastend voor de spieren en gewrichten. Door in het warme water te beginnen met oefeningen en therapie wordt er een basis gelegd om vervolgens dit bijvoorbeeld bij Sanasport met fitness uit te breiden.

Fysiotherapie wordt vergoedt door uw zorgverzekeraar!

Overzicht zorgverzekeraars

Heeft u vragen of aanmelden?
Tel: 024 – 359 74 00
Email: info@sanasport.nl